Sedam smrtnih grehova

Standardno

-Kazuj- rece on, ali ne pruzi hartiju. Hteo je prvo da cuje tajnu.

Tada ja rekoh:

– Tvoj san je, dragi moj, kao reka koja tece samo nocu, dok spavas. Na kraju zivota ta reka tvog sna se ulije u more svih snova vaseljene, u more koje ju ceka na uscu, na njenome uviru. E, sad, treba da uvrebas trenutak kada se snovi tokom tvog pocinka zaustave. Jer, ljudski snovi hoce ponekad nocu da se zaustave. Tada je san kao mirna voda i u tom casu mozes da naucis kako da uzvodno zaplivas kroz san. Tako ces svake takve noci moci da plovis pomalo uz maticu svojih snova ka izvoru njihovom, i ustedeces ponesto. Na kraju ces imati godinu ili dve zivota vise no sto bi inace imao…

Kod tih reci on zinu tako da su mu usta verovatno jos uvek otvorena, ali ne htede dati hartiju. Umesto toga on iz svoje vrece izvadi gomilu sahovskih figura od pecene zemlje i zatrazi da mu ih obojim u crno i belo.

Dok sam bojio, on mi rece:

-Ako obratis paznju i dobro se uvezbas, moci ces da primetis da tvoja secanja imaju tezinu.I da nisu sva iste tezine. Ona teza su starija od tebe, pripadaju nekom od tvojih prethodnih zivota. E, vidis, ti tvoji prethodni zivoti, to su kao neke vrste saha u sahu.

-Kako to mislis?- upitah bojeci one figure.

-Lepo. Ti bojis ove figure i mozes posle da odigras partiju saha s njima. Ti vuces poteze. Ali. mozes i svoj zivot da shvatis kao sah i da zamislis nekog ko vuce poteze pomerajuci tebe sa jednog polja na drugo. Nekog ko moze da te pojede. A i taj koji te pomera i koji ce te pojesti, bice i sam pojeden. Pojesce ga neko ko smislja njegove poteze… I tako unedogled. E, to je reinkarnacija… A sad skini glavu toj figure koju si prvu obojio, pa se osusila i unutra ces naci drugu, manju. I nju treba da mi obojis.

-One su kao ruske lutke, ili kao tvoji prosli zivoti, stariji obuhvata mladji i tako po redu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s